Beköszönő: Miért jött létre a Csöpp Mesék?

Beköszönő: Miért jött létre a Csöpp Mesék?

Köszöntelek a Csöpp Mesék Blogján!

Évi vagyok, a Csöpp Mesék megálmodója. Örülök, hogy idetévedtél (vagy még jobban, ha szándékosan ide kattintottál. 😊) Engedd meg, hogy első bejegyzésemben bővebben bemutatkozzam és elmondjam, miért is hoztam létre a Csöpp Meséket.

3,5 éve lettünk szülők Ákossal, a férjemmel. Két kislányunk van, 2 és 3,5 évesek, akik oda vannak a könyvekért, a meséért. Azóta tehát bármerre lépünk a lakásban jó eséllyel gyerekkönyvbe botlunk (természetesen tanítjuk őket a rendrakásra és a maguk után való elpakolásra is, de még nem 100%-ban tökéletes ennek a megvalósítása :P). Bárhova megyünk, séta, játszótér, családi látogatás… az elsők között kerül be könyv a hátizsákba (sőt a babáknak is természetesen külön könyvet tesznek el). És sokszor, ha az esti fürdésre vagy strandra indulunk, akkor is szívesen hoznák magukkal az éppen aktuálisan kedvenc könyvüket. Amit viszont már nem szívesen engedünk. Vagyis inkább egyáltalán nem engedünk. Pontosabban nem engedtünk. Eddig.  

Ugyanis gyors kutatásba kezdtünk, hol lehetne vízálló könyvet rendelni, amiben a pici babáknak való képeken, csipogókon kívül már nagyobbakat is lekötő történet is rejtőzik. Illetve bírja azt is, hogy nap, mint nap hordozzák ide-oda, egy-egy nyűgösebb nap során “civakodnak” rajta, vagy az éppen csak pár hónapos unokatestvérüknek mutogatják lelkesen, aki persze az első “lapozással” eltépi az új könyveket.   

De nem találtunk itthon ilyen mesekönyvet a piacon, ami mindezt a “kiképzést” bírná napi szinten, én pedig úgyis “csak otthon vagyok a gyerekekkel”, tehát pont belefér az (alvás) időmbe, hogy kitaláljam, hogyan lehetne egy ilyet életre kelteni. Így jött tehát az ötlet. 

Aztán beindult a gépezet. 😊 Nyomdák keresése, alapanyagok, prototípusok tesztelése, hosszasan, sok-sok körben. Fürdéskor tesztelve, napokig lavórokban áztatva, sikálva, gyűrve vagy éppen egy nyári zuhé során lapozgatva.

A mese, a Hódocskák, a márka kitalálása és sok-sok-sok egyéb teendő szervezése. Majd néhány hónappal később végre az első igazi, használható prototípust dobhattuk be az esti fürdéskor. Remélem mindenkinek hasonlóan nagy örömöt fog szerezni majd. 😊

Vissza a blogba